מערכת עיכול בריאה ותפקוד כבד תקין, הם תנאי הכרחי לבריאות תקינה.
מערכת עיכול בריאה תלויה בתזונה נכונה, באורח חיים בריא, בתפקוד תקין של הכבד, בייצור תקין של חומצת מימן כלורית בקיבה ושל יצור תקין של המרה בכבד ובהרגלי התזונה והנטייה שלנו לסוגי מזון מסוימים המשפיעים על מצב הבריאות שלנו לטוב או לרע.
האדם למעשה הוא תוצר המזון שהוא אוכל והסביבה שבה הוא חי. המבנה הגנטי הבסיסי של האדם שיורש מההורים, הרגלי התזונה במשפחה ואורח החיים הם האחראים בדרך כלל למחלות המשפחתיות.
בדרך כלל האדם לא ישנה את התזונה ואת ההרגלים הנוספים שלו, כל עוד אינו סובל ממחלה הגורמת לו לסבל או מסכנת את חייו וזאת בגלל שחוש הטעם הוא החוש הדומיננטי ביותר.
סימן האזהרה הראשון שאמור להדליק לנו נורה אדומה הוא, כאשר מתחילות להופיע הפרעות במערכת העיכול הכוללות הרגשת כבדות לאחר הארוחה, גזים, בטן נפוחה ועייפות לאחר הארוחה, בהמשך עלולים להופיע אלרגיות המלוות עם בעיות עור ומחלות אוטואימוניות כמו מחלת קרוהן, קוליטיס דלקות פרקים, שחיקת סחוסים ומחלות אוטואימוניות נוספות שבהן הגוף תוקף את עצמו.
כשלושים אחוז מאוכלוסיית העולם סובלים מייצור נמוך של חומצת מימן כלורית בדרגות שונות, ככל שדרגת ייצור חומצת המימן נמוכה יותר, כך ייווצרו יותר רקבונות בקיבה החודרים למחזור הדם ומערכת החיסון תוקפת אותם וגורמת לדלקות ולמחלות אוטואימוניות ולמחסורים באבות מזון חיוניים הפוגעים בתפקוד התקין של המערכות בגוף.
כ 50% מהאנשים בגילאי החמישים, סובלים מירידה ברמת חומצת מימן כלורית בקיבה החיונית לפירוק החלבונים בקיבה לחומצות אמיניות ולספיגת המינרלים מהמזונות לגוף וכאשר קיים ייצור נמוך של חומצת המימן הכלורית בקיבה, החלבונים לא מתעכלים ומתחיל תהליך של ריקבון בקיבה והחיידקים הם שאוכלים את החלבונים
ועקב כך נוצר מרק חומצי רעיל בקיבה כתוצאה מחילוף החומרים של החיידקים שגורם לצרבות, להזדקנות מהירה ולפגיעה במערכת העיכול ובכל המערכות בגוף, לחדירת זיהומים למחזור הדם , למחסור בחומצות אמיניות חיוניות הדרושים לחידוש ולבניית תאים חדשים, לייצור הורמונים, ולתחזוקה של כל המערכות בגוף.
הזיהומים שנוצרו מחילוף החומרים של החיידקים שאכלו את המזונות בקיבה, נספגים דרך דפנות המעיים הדקים למחזור הדם ושם הם מזוהים כגוף זר והגוף תוקף את הרקמות שבהם שוקעים החומרים הרעילים וגורם לדלקות.
הכבד הוא אחד מהאברים החשובים ביותר, הוא אחראי על יצירת אנרגיה לשעת חירום מהמחסנים של הסוכר שהוא אוגר, הכבד אחראי על נטרול רעלים מהמזונות, מהתרופות וממקורות נוספים, מווסת את רמת הכולסטרול והטריגליצירידים בדם, מווסת את רמת החומציות בדם, מייצר את מיצי המרה ואחראי על פירוק ואיזון רמת ההורמונים ופעולות רבות נוספות.
כדי למנוע הפרעות בדרכי העיכול, יש לספק את כל אבות המזון ממקורות תזונה בריאים וקלים לעיכול, לספק שתיה תחליפית במקום חומצת המימן הכלורית ולהימנע ממזונות שלגוף חסרים האנזימים לפירוקם, לשמור על אורח חיים בריא העוזר בריפוי הגוף. לשקם את תפקוד הכבד החיוני לייצור המרה ולתפקוד תקין של מערכת העיכול על ידי פורמולה מצמחי מרפא טבעיים ופורמולות לשיקום מערכת החיסון והמערכות בגוף.
שיטת הטיפול במרפאה:
פגישת ייעוץ אחת של כארבע שעות, שבה מקבלים את כל המידע כולל דפי הוראות ותפריטים, איך לטפל במחלה האוטואימונית האחראית לפגיעה בכבד ואיך לתחזק את הגוף בצורה בריאה לאורך שנים ולאחר מכן המשך יעוץ טלפוני או בווטסאפ בהתאם לצורך וללא עלות נוספת.
הפגישה כוללת אבחון על ידי תשאול על כל תלונות המטופל, מחלות בעבר, סוגי התרופות שבהם משתמש, בדיקות דם, הרגלי תזונה, היסטורית מחלות משפחתית, מצב משפחתי ועיסוק מקצועי.
לאחר האבחון המטופל מקבל ייעוץ מקיף שבו מוסבר לו מהם הגורמים למחלה ולבעיות שלו ואיך יוכל להתגבר עליהם באופן טבעי וליווי צמוד עד להבראה המלאה, הכולל הסבר מלא על:
מהם הגורמים למחלות, למה דווקא אנחנו חלינו במחלה והרבה אנשים שאוכלים אותם מזונות והרגלי החיים שלהם דומים לנו לא חולים ואיך ניתן להתגבר על המחלה באופן טבעי.
דף תפריטים יומי לבחירה ממזונות מגוונים, שניתן להכין מהם מגוון תבשילים טעימים הכוללים מוצרים מהחי במידה הנכונה. כמו ביצים, דגים ובשרים שניתן לאכול אותם באותה ארוחה יחד עם סוגי ירקות ופחמימות מומלצים.
הסבר על פעולת המערכות בגוף ואיך ניתן לשקם את בריאות הגוף יום יום, במקום לגרום להרס המערכות וזאת על ידי שינויים קלים שאינם פוגעים בהנאות ממגוון המזונות המומלצים.
באיזה תנאים הגוף מסוגל לשרוף את הסוכרים בשלב הראשון ואת הכולסטרול, הטריגליצרידים והשומנים בשלב השני.
מהם התנאים המאפשרים לגוף לרפא ולשקם את המערכות בגוף במשך הלילה, במקום לגרום להרס כל המערכות בגוף, ביניהם הכליות, הכבד, מערכת העיכול. העצמות והלב.
מהם צירופי המזון והשתייה הנכונים המאפשרים עיכול מושלם של המזונות, למניעת יצירת רעלים במערכת העיכול, העלולים לגרום לצרבות, לריח רע מהפה ולפגיעה במערכת החיסון , דבר העלול לגרום בהמשך למחלות אוטואימוניות.
הסבר מפורט על כל סוגי המזונות, עם היתרונות והחסרונות של כל המזונות מהחי ומהצומח.
דף תפריטים יומי לבחירה.
תפריט לניקוי רעלים ומתכות מהגוף.
התאמת תפריט תזונה אישי, המותאם ספציפית לבעיה הייחודית של המטופלים.
הסבר מפורט על מה מונע מהגוף לשרוף בצורה יעילה את המאגרים של הסוכרים בגוף בשלב הראשון ואת הכולסטרול, הטריגליצרידים והשומנים בגוף בהמשך.
מה גורם להשמנת יתר ומאיזה מזונות להיזהר במיוחד.
איזה מזונות גורמים להרגשת שובע במשך שעות, ללא ירידות ועליות חדות ברמות הסוכר בגוף.
התאמת צמחי מרפא טבעיים לשיקום המערכות בגוף, בהתאם לצורך.
לאחר פגישת הייעוץ, המשך קשר טלפוני או בווצאפ בהתאם לצורך בחינם.
דף הוראות לשיקום ולמניעת פגיעה במערכת החיסון.
דף של כל המזונות החשודים כגורמי אלרגיות באופן ישיר ובאופן עקיף.
בעיות עיכול ומחלות המעיים, מהווים את הגורם הראשי למחלות כרוניות ומחלות אוטואימוניות כמו:
מחלת קרוהן – קוליטיס. מעי רגיז. ריח רע מהפה שעולה מהקיבה. הליקובקטר פילורי. חוסר בויטמין B12. עייפות כרונית. מתח. מחלות פרקים. פיסטולה. טחורים. גזים. כאבי בטן. צרבות. אולקוס. אלרגיות עור. אלרגיות בדרכי הנשימה. קדחת השחת. הזעת יתר. כבד שומני. עצירות כרונית או שלשולים כרוניים. מחלות פרקים כרוניות. סוכרת מבוגרים. כשל במערכת החיסון. גידולים ממאירים. דלקות כרוניות. דלקת בעמוד השדרה ופגיעה בכל המערכות בגוף וזאת בגלל שנוצרים חסרים באבות מזון חיוניים עקב העיכול הלקוי, הגורמים לחולשה במערכות הגוף ולפגיעה בשלמות המעיים ועקב כך לחדירה של חומרים רעילים למחזור הדם, הגורמים לפגיעה בכל המערכות בגוף.
יחיאל תורג'מן. נטורופת מוסמך, בוגר המכללה לרפואה משלימה במסלול של ארבע שנים, הכוללים לימודי רפואה מערבית וסינית, צמחי מרפא מערביים וסיניים, מגוון שיטות תזונה, הומאופתיה, אבחון לפי הלשון, העיניים, הדופק ורפלקסולוגיה.
בעל ניסיון משנת 1996. חבר באגודת הנטורופתים בישראל, מספר 10089 R.Na
להזמנת טיפול ופגישת ייעוץ, מוזמנים להתקשר לנטורופת יחיאל תורג'מן בטלפון: 050-8331604.
כתובת אי-מייל: ty150@walla.com
כתובת המרפאה – מושב יד רמב"ם, רחוב הרמב"ם 15, בין מודיעין לרחובות.
שעות פעילות המרפאה:
בימים ראשון עד חמישי - משעה 09:00 עד השעה 20:00.
בימי שישי וערבי חג - מהשעה 09:00 ועד השעה 15:00.
Comments